meta data for this page

Turkáló szabályzat

Olvasóknak:

Amit itt találsz, minden szabadon felhasználható, de minden csakis saját felelősségre! A hivatalos IBM Supportot nem kívánjuk helyettesíteni (maximum kiegészíteni). Mielőtt mindenféle nem dokumentált parancsokat lövögetnél el éles rendszeren, vagy esetlegesen napokig futó SQL lekérdezéseket futtatnál, előtte alaposan gondold végig, vagy kérdezz olyat, aki már használta azt, amit szeretnél, hogy minimalizáld a baklövések esélyét.

Tudás megosztóknak:

  1. Ahhoz, hogy az oldal bal oldali navigációs része szépen épüljön, be kell tartani a jelenleg használt hierarchiát. Ha bizonytalan vagy ezzel kapcsolatban, inkább kérdezz!
  2. Lehetőleg olyan formában ossz meg tudást, hogy az minél kevesebb reszeléssel alkalmazható legyen bárki számára. Kódban használj kommenteket, általános paraméterezést, stb. Ne hányj be egy saját környezetre szabott megoldást, ami tele mások számára felesleges adattal. (Ne adj' isten titkos adattal, lásd következő pont.)
  3. Mindig figyelj oda nem maradt-e véletlen bizalmas adat (saját IP, user, jelszó, stb.) abban, amit közkincsé teszel!
  4. A regisztrációnál valós email címet adj meg, hogy ha valakinek kérdése lenne a megosztásoddal kapcsolatban, tudjon kihez fordulni.
  5. A legtöbb fórumra és egyéb közösségi térre jellemző szabályok itt is élnek: ne trágárkodj, ne spammelj, ne politizálj, stb.
  6. Bármilyen észrevételed, javaslatod van, jelezd, megvitatjuk. Ne partizánkodj!

Ágoston Péter 2013/04/11 10:44